هدف از تشکيل و فعاليت موسسه خيرين ازدواج جوانان در يزد
بیترديد خانواده يکی از عوامل و عناصری است که شخصيت هر فردی را شکل میدهد و بر رفتار و منش او تا پايان عمر تأثير میگذارد. تأثيری که میتواند سرنوشت او را رقم بزند و سعادتمندي يا تيرهبختی او را تعيين کند.
الگوهای ذهنی و رفتاری که از خانواده میگيريم تأثيری عميق بر سيستم عصبی ما به جا میگذارد به گونهای که پس از دهها سال همچنان اين الگوهای ذهنی و رفتاری بازنواخت میشوند اين موضوع بسيار مهم يعنی تأثير خانواده بر شخصيت فرد، اهميت پرداختن به موضوع اصلاح الگوهای خانوادگی را بيش از پيش نمايان میسازد.
الگوهايی که اگر به سمت سلامت حرکت کنند میتوانند سنگبنای جامعهای سالمتر باشند.
پرواضح است که سخن گفتن از خانواده سالم پيش از هرچيز مستلزم شناختن ويژگیهای چنين خانوادهای است. بياييد با هم شماری از اين ويژگیها را مرور کنيم و با شناخت آنها نخستين گام را به سمت اصلاح رفتارها و الگوهای احتمالاً ناسالم گذشته برداريم.
برخی از افراد (که متأسفانه تعدادشان کم نيست) چنين میپندارند که با ثروت بيشتر آدمها احساس خوشبختی بيشتری خواهند کرد. گرچه تأثير پول و درآمد در رفاه و آسايش انکارناپذير است اما بايد مراقب باشيم که دو مفهوم رفاه و خوشبختی را با هم اشتباه نگيريم.
خوشبختی احساسی درونی است که معمولاً از داشتن روابط شاد و رضايتبخش ناشی میشود و الزاماً ارتباطی به پول و ماديات ندارد.
روابط شاد و گرم با والدين، فرزندان، همسر، خواهران، برادران، دوستان، همکاران و… میتواند باعث احساس خوشبختی در فرد شود.
يک بازی دستهجمعی با اعضای خانواده و دوستان که معمولاً نيازمند هزينهای هم نيست میتواند ساعات شاد و خاطرهانگيزی را برای همکاران رقم بزند از خود بپرسيد آخرين باری که با اعضای خانوادهام در دل طبيعت دويدهام يا بازیهايی از قبيل هفتسنگ انجام دادهام چه زمانی بوده است؟
در يک خانواده سالم همه اعضا امکان رشد در زمينه تحصيلی، ورزشی، فرهنگی و… دارند و همه میکوشند اين زمينه را برای ديگران ايجاد کنند يک مرد خوب ساعاتی را در هفته برای نگهداری از بچهها اختصاص میدهد تا همسرش بتواند به ورزش برود يا مطالعه کند يا در يک کلاس آموزشی شرکت کند.
اعضای خانواده سالم ،خوب است هفتهای حداقل يک بار دور هم جمع شوند و افکار و احساسات و ذهنيات و ناراحتیها و مسائل و حتی مراتب تشکرشان را با هم درميان بگذارند.
داشتن محيطی آرام و امن برای طرح مسائل میتواند الگوی مناسبی برای فرزندانشان باشد تا در آينده به جای بهکارگيری روشهای منفعلانه يا پرخاشگرانه بتوانند مسائلشان را به نحو مطلوب و بالغانه با ديگران حل و فصل کنند.در خانواده سالم افراد اجازه دارند احساسات منفی خود را تجربه کرده و در صورت لزوم آنها را با ديگران درميان بگذارند.
با خانوادهای سالمتر به تبع آن شاهد جامعهای سالمتر هستيم. جامعهای که با داشتن شهروندانی شاد، مهربان و مسئوليتپذير میتوانيم شاهد کاهش روزافزون بزهکاری و رفتارهای خلاف قانون در آن باشيم.
تفاهم و همدلی اعضاء خانواده مشخصا زن و شوهر با درک همديگر حاصل می شود و برای شروع ازدواج مخصوصا در سن ازدواج نياز به رسيدگی و راهنمايي بزرگترها و فرهيختگان جامعه است و خيرين ازدواج جوانان و مجمع ملی ازدواج کشور به کمک اساتيد و صاحبان انديشه در صدد انجام اين امور می باشد.